بررسی تبلت هواوی مدیاپد M3 لایت 10

هواوی مدیاپد ام 3 لایت 10، یکی از گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه برای کاربرانی است که به دنبال محصولی مناسب برای تجربه‌ی محتوای چند‌رسانه‌ای هستند. 

حال و روز دنیای تبلت‌ چندان مشابه سال‌های پیشین نیست و افول آن همچنان ادامه دارد؛ به‌طوری که پیش‌بینی‌ها ادامه‌ی روند بی‌مهری‌ بازار به این گجت‌ها را برای سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهند. با وجود فقدان تب‌وتاب در این بازار رو به افول، شرکت‌های مختلف همچنان به تولید و عرضه‌ی تبلت‌ مشغول هستند و این بازار را رها نکرده‌اند. هواوی یکی از بازیگران مهم در بازار تبلت‌ اندروید محسوب می‌شود که هر سال مدل‌های جدیدی در بازه‌های قیمتی مختلف روانه‌ی بازار می‌کند.

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10

مرز بین تبلت‌ و گوشی موبایل هر روز در حال کم‌رنگ‌تر شدن است و کاربران یا علاقه‌مند به حفظ تبلت‌های قدیمی‌ خود هستند یا ترجیح می‌دهند نیازهای خود را با فبلت‌ برطرف کنند؛ اما هنوز کاربرانی هستند که نیازمند نمایشگر بزرگ و امکانات ویژه‌ی تبلت‌ هستند. مدیاپد ام ۳ لایت یک تبلت میان‌رده محسوب می‌شود که در دو نسخه‌ی ۸ و ۱۰ اینچی و با هدف جذب کاربران علاقه‌مند به تجربه‌ی مناسب محتوای چند‌رسانه‌ای وارد بازار شده است.

با بررسی نسخه‌ی ۱۰ اینچی مدیاپد ام ۳ لایت همراه زومیت باشید.

تبلت هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ توسط سازگار ارقام برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

مشخصات‌فنی

Huawei Mediapad M3 lite 10

نمایشگر ۱۰.۱ اینچ با رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ (۲۲۴ پیکسل بر هر اینچ) و از نوع LCD
پردازنده اسنپدراگون ۴۳۵ با پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو ۵۰۵
سیستم عامل اندروید ۷.۰ با رابط کاربری EMUI 5.1
حافظه‌ رم ۴/۳ گیگابایت
حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۱۴/۳۲/۶۴ گیگابایت
دوربین  ۸ مگاپیکسل، فوکوس خودکار، تشخیص چهره، فیلمبرداری 1080P
سلفی ۸ مگاپیکسل
ابعاد ۷.۱×۱۷۱.۵×۲۴۱.۳ میلی‌متر
وزن ۳۱۰ گرم
باتری ۶۶۶۰ میلی‌آمپرساعت

طراحی

تبلت مدیاپد M3 لایت هواوی را باید جزو تبلت‌های خوش‌ساخت میان‌رده‌ای به شمار بیاوریم که نهایت تلاش سازنده برای تبدیل آن به محصولی خوب و باکیفیت به کار گرفته شده است. این تبلت از وجود یک نمایشگر ۱۰ اینچی با نسبت تصویر ۱۶ به ۱۰ بهره می‌برد که در میان تبلت‌های با سایز ۱۰ اینچ که معمولا از نسبت تصویر ۴ به ۳ بهره می‌برند، رویکرد متفاوتی است. بدین ترتیب با محصولی مناسب کاربری‌های چندرسانه‌ای اعم از تماشای فیلم و بازی روبه‌رو هستیم و مدیاپد ام ۳ لایت با توجه به نسبت تصویر خود، گزینه‌ای مناسب برای امور اداری و مطالعه به شمار نخواهد رفت. با اینکه انواع تبلت با نسبت نمایشگر ۴ به ۳ برای تجربه‌ی محتوای چندرسانه‌ای چندان ایده‌آل نیستند، اما به نظر ما این دسته از تبلت‌ها گزینه‌های بهتری برای کاربری‌های ترکیبی به‌خصوص در زمینه‌های ارگونومی و راحتی کار به شمار می‌روند. 

در پنل پشتی شاهد استفاده از آلومینیوم تراش‌خورده هستیم و شاسی این تبلت از یک فریم فلزی تشکیل شده است؛ با وجود استفاده از فلز در پنل پشتی و فریمی که دور تا دور این تبلت را پوشش داده، این دو قسمت به‌صورت یکدست طراحی نشده‌اند و در این قسمت می‌توان انفصال بین فریم و پنل پشتی را مشاهده کرد.

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10

برخلاف گوشی‌های موبایل، سازنده‌های تبلت تاکنون تلاشی برای کاهش حاشیه‌‌های محصولات خود نکرده‌اند. البته با توجه به کاربری و نحوه‌ی در دست گرفتن تبلت‌ها، امکان حذف حاشیه‌ی اطراف نمایشگر همانند آنچه در موبایل‌ها شاهد هستیم، وجود ندارد.

هواوی حاشیه‌های نه‌چندان اندکی برای تبلت خود در نظر گرفته است و شاهد فضای بیشتری در بخش‌های بالایی و پایینی تبلت (در صورت در دست گرفتن افقی آن) هستیم که البته با اندکی کاهش این بخش‌ها، قطعا با تبلت زیباتری روبه‌رو بودیم. با این حال مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰، به واسطه‌ی همین فضاهای تعبیه‌شده، به راحتی در دست قرار می‌گیرد و کیفیت خوب بدنه‌ی آن نیز کمک شایانی به تجربه‌ی کاربری دستگاه می‌کند. با توجه به اینکه حاشیه‌های طولی بیشتر از نمونه‌ی عرضی هستند، اما در حالت عمودی نیز این تبلت به‌خوبی قابل استفاده است.

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10

با نگاهی به پنل پشتی یکدست این تبلت می‌توان نام هواوی را در قسمت میانی مشاهده کرد. در گوشه‌ی سمت راست پنل پشتی، دوربین اصلی جا خوش کرده است که بیرون‌زدگی لنز آن به هیچ وجه محسوس نیست تا در این بخش تبلت هواوی نمره‌ی قابل قبولی دریافت کند. در قسمت پایین، نام برند Harmon/Kardon مشاهده می‌شود که مهر تأییدی برای کیفیت بالای اسپیکرها و تجربه‌ی صوتی این تبلت است. مدیاپد M2 لایت از وجود چهار اسپیکر بهره می‌برد که در لبه‌‌هایی بالا و پایینی تبلت تعبیه شده‌اند.

با توجه به نوع کاربری مدیاپد ام ۳ و ابعاد آن، نکته‌ی منفی و البته نه‌چندان کوچک این تبلت را می‌توان مکان دوربین سلفی آن دانست. دوربین سلفی تبلت‌ها هیچگاه برای ثبت تصاویر سلفی طراحی نشده است و عموما کاربری مکالمه‌ی ویدیویی دارد؛ اما با این حال باید کاربر امکان ثبت این دسته از تصاویر را نیز داشته باشد. اما در تبلت ۱۰ اینچی هواوی، دوربین سلفی در تقارن با دکمه‌ی هوم و در لبه‌ی بالایی نمایشگر قرار گرفته است. در این حالت ثبت تصویر سلفی با یک دست به هیچ وجه ممکن نیست و در صورت چرخش ۹۰ درجه‌ای تبلت برای عکاسی سلفی، دوربین در لبه‌ی سمت راست تبلت قرار خواهد گرفت که زاویه‌ی مناسبی برای عکاسی نیست و تأثیر منفی در نتایج نهایی خواهد گذاشت.

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10
هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10

با ضخامت ۷.۱ میلی‌متری، با تبلتی باریک روبه‌رو هستیم که در کنار استفاده‌ی گسترده از فلز در ساخت آن، هنگام در دست گرفتن تبلت حس کالایی لوکس به کاربر منتقل می‌شود. انحنا و تراش‌ لبه‌های تبلت نیز کمک شایانی به این موضوع می‌کند تا مدیاپد ام ۳ لایت با ابعاد ۲۴۱.۳ در ۱۷۱.۵، در این بخش نمره‌ی بسیار خوبی دریافت کند. در حاشیه‌ی سمت چپ دستگاه نیز درگاه سیم‌کارت در دسترس است تا نگرانی از بابت در دسترس بودن اینترنت نداشته باشید.

نمایشگر

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت را در دو نسخه‌ی ۱۰.۱ و ۸.۰ اینچی روانه‌ی‌ بازار کرده است؛‌ هر دو نمایشگر رزولوشنی برابر با ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل دارند و به پنل IPS LCD مجهز شده‌اند. این نمایشگر چیزی نزدیک به ۷۱.۵ درصد از سطح جلوی تبلت را به خود اختصاص می‌دهد که برای تبلتی با این رده‌ی قیمتی، قابل قبول است. رزولوشن فول اچ‌دی ام ۳ لایت ۱۰ اینچی تراکم ۲۲۴ پیکسل بر اینچ برای آن به ارمغان می‌آورد؛ این عدد برای نسخه‌ی ۸ اینچی ۲۸۳ پیکسل بر اینچ است.

بیشتر شرکت‌های بزرگ به‌خصوص در تبلت‌های بالارده‌ی خود از نسبت تصویر ۴:۳ استفاده می‌کنند؛ اما هواوی نسبت تصویر متداول‌تر و سنتی‌تر تبلت‌ها یعنی ۱۶ به ۱۰ را برای محصولات خود استفاده می‌کند؛ البته تبلت‌های سری اقتصادی سری ای سامسونگ نیز با چنین نسبت تصویری عرضه می‌شوند. نمایشگرهای عریض‌تر عموما برای مشاهده‌ی محتوای ویدئویی مناسب‌تر هستند و خبری از نوارهای سیاه‌‌رنگ بزرگ در زمان نمایش ویدئو نیست؛ از طرفی نمایشگرهای ۴ به ۳ یا ۳ به ۲ با وجود قطر یکسان، مساحت بیشتری نسبت به نمونه‌های ۱۶ به ۱۰ با قطر یکسان دارند.

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10

ممکن است در اولین استفاده از ام ۳ لایت گمان کنید که این تبلت به نمایشگر امولد مجهز شده است؛ اما با کمی دقت به عمق رنگ مشکی متوجه اشتباه خود خواهید شد. رنگ‌ها در ام ۳ لایت باطراوت و در عین حال دقیق نمایش داده می‌شوند. حداکثر روشنایی نمایشگر این تبلت ۴۲۰ نیت است؛ با این حال عملکرد معمولی نمایشگر در نمایش رنگ مشکی، این تبلت را از دستیابی به کنتراست Native مناسب بازمی‌‌دارد؛ نسبت کنتراست به‌دست‌آمده از نتایج آزمایش‌های ما برابر با ۹۲.۳ بود. عملکرد سنسور نور دستگاه در هنگام انتخاب حالت تنظیم خودکار روشنایی بسیار سریع بود. همچنین روشنایی حداکثر نمایشگر در حالت تنظیم دستی و خودکار روشنایی یکسان بود.

روشنایی نمایشگرWhite, 0%Black, 100%, ManualWhite, 100%, ManualBlack, 100% AutoWhite, 100%, AutoMax Native Contrast
MediaPad M3 lite 10 1.92 4.54 420 4.55 421 92.3
iPad Pro 10.5 2.52 0.63 480 1.06 571 538
Galaxy Tab S3 3.05 0 684 0 788
OnePlus 5 2.4 0 639 0 640
Xperia XZ Premium 3.87 1.38 411 1.55 414 298
Galaxy S8 Plus 2.39 0 698 0 1119
iPhone 7 Plus 1.53 1.81 553 2.21 647 305
LG G6 2.51 0.68 349 0.82 389 513
Huawei P10 1.73 3.57 532 3.50 531 152
HTC U11 4.68 3.18 395 3.97 515 130

حداقل روشنایی نمایشگر به‌عنوان یکی از معیارها استفاده از گوشی و تبلت در محیط‌های کم‌نور مطرح است که خوشبختانه هواوی در سال‌های اخیر عملکرد رضایت‌بخشی در آن داشته؛ حداقل روشنایی ۱.۸۱ نیتی مدیا پد ام ۳ لایت با همراهی قابلیت «Eye Comfort» که برای فیلتر کردن نور آبی استفاده می‌شود، تجربه‌ی خوبی در استفاده از تبلت در محیط‌های کم‌نور به همراه دارد.؛ امکان زمان‌بندی و تعیین دمای رنگ فیلتر نیز در این قابلیت در نظر گرفته شده است. پوشش شیشه‌ای نمایشگر استفاده از آن را در فضای باز و روزهای آفتابی دشوار می‌کند؛ اما اگر روشنایی نمایشگر را روی حداکثر قرار دهید امکان استفاده از آن در چنین شرایطی وجود خواهد داشت.

اسپیکر

یکی از نقاط قوت اصلی مدیاپد ام۳ لایت، بهره‌گیری آن از اسپیکر چهار کاناله است؛ این اسپیکرها که با همکاری هارمن کاردن طراحی شده‌اند، به‌صورت دوتایی در دو لبه‌ی کناری نمایشگر قرار گرفته‌اند و صدای بسیار فراگیری تولید می‌کنند. بلندی صدای اسپیکرها بسیار مطلوب است و می‌توان به بالاترین سطح خروجی آن‌ها بدون به‌ وجود آمدن اعوجاجی در صدای تولیدی دست یافت. 

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10

صدای تولیدی در هر سناریویی؛ نظیر موسیقی، فیلم یا مکالمه بسیار واضح و شفاف است و حین پخش موسیقی نیز به‌راحتی می‌‌توان صدای آلات مختلف موسیقی را از هم تفکیک کرد. در حالت کلی مدیاپد ام ۳ شاید با کمی تخفیف در کنار گلکسی تب اس ۳ و آیپد پرو، بهترین تجربه‌ی صوتی را در دنیای تبلت‌ها ارائه می‌دهد.

نرم‌افزار

تبلت مدیاپد M3 لایت هواوی با سیستم عامل اندروید ۷ نوقا همراه شده است. هواوی رابط کاربری Emotion UI 5.1 اختصاصی خود را روی این نسخه‌ی اندروید قرار داده که البته با شماری از اپلیکیشن‌های پیش‌فرض هواوی همراه شده است. یکی از نکاتی که باید در مورد این تبلت به آن اشاره کنیم، نبود اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های پیش‌فرض گوگل روی نمونه‌ای که در اختیار ما قرار گرفت بود.  نسخه‌ای که در اختیار ما در زومیت قرار گرفته است از وجود رامی بهره می‌برد که مخصوص بازار چین است؛ چراکه خبری از سرویس‌های گوگل نیست. خریداران باید این نکته را در نظر داشته باشند که نسخه‌ی مجهز به رام جهانی را خریداری کرده و در صورت استفاده از نمونه‌‌ی چینی باید سرویس‌های گوگل را از طریق فلش به تبلت اضافه کنند. رام اختصاصی هواوی اضافه کردن فروشگاه‌های ثانویه‌ی اپلیکیشن به غیر از سرویس گوگل را نیز ممکن نکرده است و از این‌رو راهی جز اضافه کردن سرویس گوگل از طریق فلش وجود ندارد.

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10

هواوی برای سهولت استفاده از سیستم عامل، ژست‌های حرکتی را برای کلید هوم در نظر گرفته است؛ به‌طوری‌که می‌توان کلید‌های مربوط به بازگشت و دسترسی به اپلیکیشن‌های در حال اجرا را با استفاده از ژست‌های حرکتی در کلید هوم شبیه‌سازی کرد. به حالت پیش‌فرض کشیدن انگشت از سمت چپ به راست یا برعکس، عملکرد کلید دسترسی به آخرین اپلیکیشن‌های در حال اجرا را شبیه‌سازی می‌کند. لمس کوتاه کلید هوم، خروج و لمس طولانی مدت کلید هوم کاربر را به صفحه‌ی هوم هدایت می‌کند. البته امکان اضافه کردن کلید‌های پیش‌فرض ناوبری اندروید در مدیاپد ام۳ لایت وجود دارد.

نسخه‌ی ۵.۱ رابط کاربری آشنای EMUI هواوی، پس از سال‌های توسعه اکنون به پختگی مناسبی رسیده است و با قابلیت‌های متعدد خود تمامی نیازهای کاربران را به‌خوبی برطرف می‌کند. هواوی با نصب بازه‌ی گسترده‌ای از اپلیکیشن‌های کاربردی تا حد بسیار زیادی نیازهای کاربران در بخش‌های مختلف را پوشش داده است.

دوربین

دوربینی توانمند هیچ‌گاه جزو قابلیت‌های کلیدی تبلت‌ها به شمار نمی‌رود و شرکت‌های تولیدکننده نیز به دلیل ماهیت این دسته از محصولات، هیچ‌گاه اقدام به تجهیز‌ آن‌ها به ماژول‌های دوربین مشابه نمونه‌های به‎کار‌رفته در گوشی‌های هوشمند خود نکردند. در بهترین حالت شاهد کاربرد دوربین پرچم‌دار سال گذشته‌ی موبایل‌ها در بهترین تبلت‌های کنونی بودیم.

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10

هواوی مدیاپد M3 لایت نیز از این قاعده مستثنا نیست و ماژول ۸ مگاپیکسلی دوربین آن در بهترین شرایط، تنها قادر به رفع نیازهای اصلی کاربران خواهد بود و نباید روی توانایی‌های بالای آن حساب باز کرد. با این حال این موضوع به معنای عملکرد ضعیف ام ۳ لایت در بخش دوربین نیست. سنسور ۸ مگاپیکسلی تبلت ۱۰ اینچی هواوی در واقع با توجه به بازه‌ی قیمتی خود، عملکرد بسیار خوبی دارد و جزو بهترین گزینه‌های بازار در این بخش است. نویز موجود در تصاویر به‌خوبی کنترل می‌شود و کنتراست و رنگ‌ها نیز در حد خوبی قرار دارند. با این حال نباید انتظار جزئیات بالایی از تصاویر خروجی داشت؛ با توجه به سنسور ۸ مگاپیکسلی و همچنین، الگوریتم پردازش تصویر که جهت کنترل نویز در شرایط نوری ضعیف بخش زیادی از جزئیات را از بین می‌برد، نباید توقع تصاویری در حد و اندازه‌ی دوربین‌های قدرتمند موبایل را داشته باشیم. هواوی در بخش دوربین سلفی ام۳ لایت نیز از سنسور ۸ مگاپیکسلی مشابهی بهره برده که نتیجه‌ی آن، تولید تصاویر سلفی بسیار مناسبی برای یک تبلت است.

تبلت ۱۰ اینچی مدیاپد ام ۳ لایت در بخش فیلم‌برداری قابلیت خاصی در آستین ندارد و با رعایت حداقل‌ها، توانایی کافی برای تأمین عموم نیاز‌ها را به همراه دارد. امکان ضبط کلیپ‌هایی با رزولوشن حداکثر 1080P و تایم لپس، برای تبلتی ۱۰ اینچی کافی به نظر می‌رسد. ویدیوهای ضبط‌شده در ام ۳ لایت، کیفیت مناسبی دارند؛ با اینکه دقت رنگ‌ها، جزئیات، گستره‌ی دینامیکی و کنتراست قابل مقایسه با پرچم‌داران سال ۲۰۱۷ دنیای موبایل نیست؛ اما به هیچ وجه بد نیست و کاملا برای کاربری‌های عادی مناسب است. 

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10

رابط کاربری دوربین تبلت میان‌رده‌ی هواوی شباهت زیادی به گوشی‌های این شرکت دارد. این موضوع به معنی سادگی استفاده از آن برای هر کاربر با هر میزان از تسلط به گجت‌های دیجیتال است. با سوایپ به سمت راست حالت‌های مختلف عکاسی اعم از پانوراما، HDR، اسکن اسناد و تایم‌لپس در اختیار قرار دارد و با سوایپ به سمت راست، با تنظیمات دوربین مواجه خواهید شد.

نمونه تصاویر دوربین هواوی مدیاپد M3 لایت ۱۰

سخت‌افزار

طی سال‌های اخیر بازار تبلت‌ها مانند گذشته داغ نیست؛ از این رو، شرکت‌های تولیدکننده، عموما تبلت‌های خود را با سخت‌افزار میان‌رده و پایین‌رده وارد بازار می‌کنند و تمایل چندانی به سرمایه‌گذاری گسترده در این حوزه ندارند، هواوی نیز از این قاعده مستثنا نیست و تبلت مدیاپد M3 لایت ۱۰ اینچی را با سخت‌افزار متوسطی همراه کرده است. مدیاپد M3 لایت از پردازنده‌ی هشت‌ هسته‌ای اسنپدراگون ۴۳۵ بهره می‌برد و در دو نسخه با حافظه‌ی رم ۳ یا ۴ گیگابایتی روانه‌ی بازار می‌‌شود؛ اما نسخه‌ای که برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته، نسخه‌ی ۴ گیگابایتی این تبلت است.

اسنپدراگون ۴۳۵ یک پردازنده‌ی ۶۴ بیتی پایین‌رده محسوب می‌شود که برمبنای لیتوگرافی ۲۸ نانومتری ساخته شده است. این تراشه از هشت هسته‌ی پردازشی با معماری Cortex A53 آرم و فرکانس بیشینه‌ی ۱.۴ گیگاهرتز، واحد پردازش گرافیکی آدرنو ۵۰۵، پردازشگر سیگنال دیجیتال هگزاگون ۵۳۶، مودم ال‌تی‌ایی X9 با پشتیبانی از سرعت دانلود و آپلود بیشینه‌ی ۳۰۰ و ۱۵۰ مگابیت‌ بر ثانیه در کنار پشتیبانی از فناوری شارژ سریع Quick Charge 3.0 بهره می‌برد. 

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10

با توجه به موارد یادشده، می‌توان حدس زد که این تبلت، گزینه‌ای ایده‌آل برای کاربری‌های روزمره نظیر وب‌گردی، مطالعه، تماشای فیلم و اجرای بازی‌های سبک محسوب می‌شود؛ اما احتمالا نمی‌توان از برای اجرای بازی‌ها و اپلیکیشن‌های سنگین استفاده کرد. برای آنکه عملکرد این تبلت را به بهترین حالت ممکن ارزیابی کنیم، بنچمارک‌های متداول را روی آن اجرا کردیم. شما می‌توانید نتایج حاصل از اجرای این بنچمارک‌ها را در جدول زیر مشاهده کنید و عملکرد آن را در قیاس با سایر ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده بسنجید.

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
تلفن / تبلت

AnTutu 6

3DMark
IceStorm
Unlimited

PCMark Work2.0
Overall/Web Browsing 

GeekBench4
Single/Multi
GFXBench
Manhattan 3.1/OffScreen 
GFXBench
CarChase/OffScreen
GFXBench
T-Rex/OffScreen
Vellamo
Browser/Metal

CFBench v1.3

Huawei MediaPad M3 Lite 10

46814 9898

3860
4531

TBA

4.6FPS
4.9FPS

2.4FPS
2.7FPS

14.9FPS
17.3FPS

TBA

TBA

Huawei Nova 2 Plus

62048 Failed

4816

 

908
3534

5.1FPS
4.8FPS

3.1FPS
2.9FPS

19FPS
19FPS

3829FPS
1527FPS

56237

Nokia 5

45372 9507

3630
4028

671
2868

10.0FPS
4.6FPS

5.2FPS
2.5FPS

20FPS
16FPS

2385
1184

34130
Nokia 6 44833 9444

3671
4026

647
2791

2.5FPS
2.5FPS

4.5FPS
4.6FPS

15FPS
16FPS

1218
1182

-

Honor 6X

56691 11619

4323
4792

787
3198

4.6FPS
4.8FPS

3.0FPS
2.8FPS

19FPS
19FPS

2671
1511

64693

Galaxy A8 2016

85890 17658

4456
4578

1419
4152

6.0FPS
11.4FPS

6.3FPS
6.3FPS

33FPS
39FPS

3926
1546

74689

Galaxy A7 2017

60506 13070

3969
4225

765
3939

9.0FPS
9.0FPS

5.2FPS
5.2FPS

33FPS
34FPS

3290
1292

59689

Galaxy A5 2017

59949 13406

3783

766
3947

4.9FPS
9.0FPS

5.2FPS
5.2FPS

27FPS
34FPS

3310
1266

58284

Redmi 4 Prime

63458 15687

4246
4189

835
3125

3.6FPS
6.1FPS

2.3FPS
2.4FPS

8.9FPS
16.3FPS

4352
3425

66349

Galaxy J7 Prime

40153 5047

3124
3038

654
2319

2.3FPS
4.9FPS

1.8FPS
1.8FPS

7.2FPS
12FPS

2578
1145

31379

Galaxy J5 Prime

33353 4821 3267

 

590
1662
1.7FPS
3.8FPS
NOT
Supported
6.7FPS
11FPS

2472
1089

25,394
Huawei Honor 8 88739 17939 - - - - -

4916
2952

75250
Huawei Nova Plus 62508 14024 - -

-

- -

3206
1434

93404
Xperia XA Ultra 49096 11124 - - - - -

3324
1179

59163
Huawei P9 Lite 53041 11808 - - - - -

3368
1436

62710
Galaxy C5 48102 11345 - - - - -

3258
1269

28969
Neffos C5 Max 36595 6772 - - - - -

2642
1068

43324
Moto G4 Plus 47286 11589 - - - - -

3325
1265

29689
Galaxy A9 2016 63589 17235 - - - - -

3045
1758

42589

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، مدیاپد ام ۳ لایت، در بسیاری لحاظ عملکردی مشابه ابزارهای میان‌رده‌ای همچون هواوی نوا ۲ پلاس و نوکیا ۵ دارد؛ بنابراین می‌توان آن را انتخابی مناسب برای اشخاصی دانست که به‌ دنبال تبلتی با قیمت مناسب جهت استفاده در کاربردهایی نظیر مطالعه‌، وب‌گردی، گشت‌وگذار در شبکه‌های اجتماعی، تماشای فیلم و اجرای بازی‌های سبک هستند.

باتری

یکی از اصلی‌ترین شاخصه‌ها در خرید هر ابزار موبایلی شارژدهی باتری آن است؛ هواوی با علم به این موضوع، یک باتری ۶۶۶۰ میلی‌آمپر ساعتی برای تبلت ۱۰ اینچی و فول‌ اچ‌دی خود در نظر گرفته که ظرفیت آن ۶۶۰ میلی‌آمپر ساعت بیشتر از رقیب کره‌ای این تبلت است. با توجه به بهره‌گیری مدیاپد ام ۳ لایت از پردازنده‌ی پایین‌رده و کم‌مصرف اسنپدراگون ۴۳۵، می‌توان پیش‌بینی کرد که این تبلت به‌لحاظ شارژدهی، عملکرد مطلوبی از خود به نمایش بگذارد.

زومیت، شارژدهی گوشی‌های هوشمند را با چهار آزمون مختلف بررسی می‌کند. ابتدا ویدیویی با رزولوشن اچ‌دی، در شرایطی به‌صورت مداوم تا زمان خاموش‌ شدن دستگاه پخش می‌شود که روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت تنظیم شده است و تمام ارتباطات بی‌سیم با استفاده از قابلیت «حالت هواپیما» قطع شده‌اند. در آزمایش بعدی الگوریتم وب‌گردی روی دستگاه متصل به شبکه‌ی وایرلس با شدت روشنایی ۲۰۰ نیت نمایشگر اجرا می‌شود و این آزمایش نیز تا زمان خاموش شدن گوشی ادامه دارد.

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10

و در نهایت بنچمارک PCMark‌ و GFXBench روی گوشی اجرا می‌شوند که نمونه‌ی اول، یکی از گزینه‌های توانمند در شبیه‌سازی استفاده‌ی روزمره‌ی کاربران از گوشی‌ها است و دیگری ترکیبی از توانایی پردازشی را در کنار شارژدهی بررسی می‌کند. گوشی‌های موبایل باید قادر به ارائه‌ی نتایجی مناسب در هر دو بخش باشند. برخی از برند‌ها با اورکلاک پردازنده، توان پردازشی بالایی به ارمغان می‌آورند؛ اما هنگام شرایط کاری سنگین، باتری گوشی به‌سرعت خالی خواهد شد.

گوشی / تستنمایشگرظرفیت
(mah)
ویدیو 
(h)
وب‌گردی
(h)
GFXBench
Manhattan 3.1
Battery LifeTime

GFXBench
Manhattan 3.1
LongTime Performance

PCMark
(h)
Huawei MediaPad M3 Lite 10 FHD / "10.1 6660 13:53 13:22 TBA TBA 8:35
Nokia 8 QHD / "5.3 3090 10:55 10:29 196.8min 1042Frame 8:13
iPhone X 1125p / "5.8 2716 14:40 11:10 242.2min 1561Frame --
Huawei Mate 10 1080p / "5.9 4000 13:16 12:17 TBA TBA 9:40
iPhone 8 4.7" / 750p 1821 9:35 8:10 122min 3995Frame --
iPhone 8 Plus 1080p / "5.5 2691 13:10 11:30 171min 2051Frame --
Xperia XZ1 1080p / "5.2 2700 11:37 9:28 180.3min 1610Frame 6:32
LG V30 QHD+ / "6.0 3300 12:30 9:36 237.7min 802.3Frame 8:25
Galaxy Note 8 WQHD+ / "6.3 3300 13:48 10:25 173.1min 833.7Frame 6:41
OnePlus 5 1080p / "5.5 3300 16:45 11:40 185.6min 1,937Frame 10:00
Sony Xperia XZ Premium 4K / "5.5 3,230 7:00 10:04 180.3min 1,718Frame 7:44
HTC U11 QHD / "5.5 3,000 11:04 10:12 339.4min 730.0Frame 7:55
+Samsung Galaxy S8 WQHD+ / "6.2 3,500 14:27 12:16 157.8min 827.5Frame 9:31
LG G6 QHD+ / "5.7 3,300 12:30 8:31 391.3min 479.5Frame 6:21
Samsung Galaxy S8 WQHD+ / "5.8 3,000 12:30 10:05     8:15
HTC U Ultra QHD / "5.7 3,000 8:40 7:35     5:54
Huawei P10 1080p / "5.1 3,200 14:24 12:00     6:30
Xiaomi Mi Mix 1080p / "6.4 4,400 14:10 13:40     10:13
Pixel XL Google 5.5" / QHD 3,450 11:10 9:30     7:12
Pixel Google 5" / 1080p 2,770 11:20 8:10     6:46
Huawei Mate 9 5.9" / 1080p 4,000 14:15 14:17     9:22
Huawei Honor 8 5.2" / 1080p 3,000 9:00 10:40     6:16
Huawei Nova Plus 5.5" / 1080p 3,340 11:00 10:50     9:18
Motorola Moto Z 5.5" / QHD 2,600 8:50 6:50     4:55
Xiaomi Mi 5s 5.15" / 1080p 3,200 13:00 12:10     7:55
iPhone 7 4.7" / 750p 1,960 9:20 10:00     --
Xperia XZ 5.2" / 1080p 2,900 9:00 9:20     6:31
iPhone 7 Plus 5.5" / 1080p 2,900 14:20 12:00     --

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، پردازنده‌ی کم‌مصرف و نمایشگر فول اچ‌دی مدیاپد ام ۳ لایت باعث شده‌اند این تبلت، عملکرد بسیاری خوبی به‌لحاظ شارژدهی از خود به جای بگذارد. بررسی‌های ما حکایت از آن دارند که MediaPad M3 Lite 10 در استفاده‌ی عادی و روزمره می‌تواند نزدیک به دو روز شما را همراهی کند و چنانچه این تبلت را به‌صورت ممتد و با بیشترین میزان روشنایی با تسک‌های سنگین تحت فشار قرار دهید، شارژدهی آن حدود ۵ ساعت و ۱۲ دقیقه خواهد بود.

بی‌شک یکی از نقاط ضعف اصلی مدیاپد، مدت‌زمان بسیار طولانی مورد نیاز برای شارژ کامل آن است؛ با وجود ظرفیت متوسط باتری، شارژ کامل آن از صفر تا ۱۰۰ درصد،‌ نیازمند ۵ ساعت زمان است؛ هواوی می‌توانست با اضافه‌‌ کردن پشتیبانی از شارژ سریع، این مدت‌زمان را تا حدود زیادی افزایش دهد.

جمع‌بندی

 تبلت‌ها دوران خوبی را پشت سر نمی‌گذارند و بازار آن‌ها روز به روز در حال افول است با این حال هنوز هم شاهد عرضه‌ی مدل‌های جدید در این بخش هستیم. مدیاپد ام ۳ لایت در گروه محصولات میان‌رده و اقتصادی قرار می‌گیرد؛ بنابراین پیش از هرچیز باید انتظار خود را پیش از خرید این دستگاه با قیمت آن هماهنگ کنید. مدیاپد ام ۳ لایت از نظر طراحی و نسبت ابعاد مشاب محصولات پیشین هواوی در دنیای تبلت‌ها است. پنل پشتی و فریم این تبلت فلزی است و همین مسئله باعث می‌شود در زمان در دست گرفتن ام ۳ لایت حس یک کالای باکیفیت به شما دست بدهد. محل قرارگیری کلید هوم، اسپیکرهای و نسبت تصویر نمایشگر در این عضو جدید از خانواده مدیاپد برای استفاده در حالت افقی مناسب است.

هواوی مدیاپد ام ۳ لایت ۱۰ / Huawei Mediapad M3 lite 10

نمایشگر مدیاپد ام ۳ لایت از نوع IPS LCD است و رزولوشن فول اچ‌دی دارد؛ این نمایشگر ۱۶ به ۹ و تراکم ۲۲۴ پیکسل بر اینچ آن با وجود ارائه تصاویری زنده و باطراوت، برگ برنده‌‌ای برای این محصول محسوب نمی‌شود. هواوی همچنین برای ارائه‌ی یک تجربه‌ی صوتی مناسب با برند Harmon/Kardon برای توسعه‌ی چهار اسپیکر این تبلت همکاری کرده است؛ در عمل نیز این همکاری موفق بوده و شاهد صدایی با حجم بالا و شفافیت خوب در این تبلت هستیم. EMUI 5.1 با طعم اندروید نوقا انتخاب هواوی برای بخش نرم‌افزار مدیاپد ام ۳ لایت بوده است که در عمل شباهت زیادی به رابط کاربری گوشی‌های هواوی دارد.

با دیدن نام تراشه‌ی اسنپدراگون ۴۳۵ و ۳ گیگابایت حافظه‌ی رم در لیست مشخصات ام ۳ لایت ۱۰ اینچی، انتظار شگفتی از آن نداشتیم. در عمل این تبلت نیازهای شما برای کارهای روزمره را برطرف خواهد کرد؛ اما اگر به دنبال کارها و بازی‌های سنگین با تبلت خود هستید بهتر است به گزینه‌های گران‌تر و قوی‌تر نگاهی بیندازید. شارژدهی تبلت میان‌رده‌ی اقتصادی و جدید هواوی همان‌ چیزی است که از یک تبلت انتظار داریم؛ عملکرد ام ۳ لایت ۱۰ اینچی یک از بهترین‌ها در بین همرده‌های خود است. 

نکات مثبت

  • نمایشگر باکیفیت
  • کیفیت ساخت بسیار خوب بدنه
  • اسپیکر توانمند
  • شارژدهی خوب باتری

نکات منفی

  • سخت‌افزار نه‌چندان قدرتمند
  • کنتراست متوسط نمایشگر




تاريخ : چهار شنبه 8 آذر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |